
Wyposażenie gastronomii Kraków – czego potrzebuje restauracja?
19 listopada, 2018Kraków to miejsce pełne knajpek, kafejek, herbaciarni, ciastkarni, restauracji, pizzerii i wielu innych niesklasyfikowanych miejsc gastronomicznych. Ze względu na duży popyt a ładniej pisząc ogromne zainteresowanie nowymi miejscami, modę na jedzenie na mieście czy w foodtruckach, zdjęcia jedzenia, lenistwo, oszczędność czasu, mnóstwo turystów – to wszystko wpływa na fakt, że Kraków to bez dwóch zdań miejsce pełne gastronomii. Dziś podpowiadamy jakie wyposażenie należy wziąć pod uwagę przed otwarciem własnego lokalu gastronomicznego.
Wyposażenie gastronomii Kraków
Nie dzieląc lokali na grupy podpowiadamy ogólnie jakie urządzenia oraz meble w każdej restauracji serwującej różne specjały kulinarne, zabraknąć nie może.
Stoły gastronomiczne
Bez znaczenia czy dana restauracja serwować będzie pizzę a może burgera lub pasty albo dania kuchni polskiej. W każdej kuchni potrzebne jest miejsce, gdzie dane potrawy zostaną przyrządzone oraz podane. Stoły gastronomiczne muszą pomieścić talerze gotowe na podanie dania czy deski do krojenia.
Zmywalnia
Odpowiednie utrzymanie czystości nie tylko zastawy – talerzy oraz sztućców jakie podajemy gościom lokalu ale także sprzętów kuchennych używanych przez załogę w kuchni to podstawa dobrej restauracji. Bo czystość jest ważna ! Sprawdź oferty zmywarek gastronomicznych, baterii umywalkowych, zmiękczaczy i filtrów oraz innych dodatków do zmywarek.
Obróbka termiczna oraz mechaniczna
Sprzęty niezbędne do obróbki mechanicznej, bądź termicznej to podstawowe wyposażenie zaplecza gastronomicznego. Dzięki nim kucharz przyrządzi praktycznie każde danie bez nich natomiast nie sposób prowadzić kuchni !