
Sosy bio – sposób na szybki i zdrowy obiad
14 listopada, 2018Obecnie panuje moda na zdrowe odżywianie. Diety przestrzegają już nie tylko sportowcy, ale i w większości domów pojawiają naturalne produkty podawane w czasie obiadu. Nie tak łatwo jednak znaleźć czas, by każdego dnia stać przy garach przez kilka godzin. Z pomocą przychodzą sosy bio, dzięki którym przygotujesz zdrowy posiłek zaledwie w kilka chwil!
Z czego składają się sosy bio?
Nie bez powodu większość artykułów sprzedawanych w puszkach czy słoikach kojarzy nam się z nafaszerowanymi chemią przetworami. Faktycznie tak jest, jednak warto pamiętać o sosach bio, które odeszły od tej reguły. Składają się bowiem wyłącznie z naturalnych produktów, które pozytywnie wpływają na samopoczucie spożywających je osób. Są pozbawione jakichkolwiek ulepszaczy typu barwniki czy inne sztuczne substancje. Także weganie mogą bez obaw wykorzystywać je w swojej diecie, ponieważ większość z nich nie zawiera laktozy.
Różne smaki sosów bio
Na rynku jest dostępnych wiele smaków i rodzajów sosów bio. Możesz wybierać spośród past warzywnych, np. ratatouille, naturalnych koncentratów i pulp pomidorowych, a także pesto z cukinii, suszonych pomidorów lub karczocha. Sosy pomidorowe z dodatkiem wołowiny doskonale sprawdzą się przy przygotowywaniu makaronu spaghetti. Nieważne, który z sosów wybierzesz, ponieważ wszystkie posiadają certyfikat ekologiczny. Nic dziwnego, składniki wykorzystane przy ich produkcji, zostały wybrane tak, by w jak najmniejszym stopniu ingerować w poprawne funkcjonowanie natury. Spróbuj i zdecyduj, który będzie Twoim ulubionym!