
Przecier z pomidorów – wekuj na zdrowie!
7 marca, 2019Jeszcze niedawno pomidory uznawane były za roślinę ozdobną i do tego trującą. Teraz wiele osób nie wyobraża sobie życia bez tych warzyw (czy też owoców zależy od nomenklatury).
Przecier z pomidorów – nieoceniony przyjaciel każdego człowieka
Kuchnia bez pomidorów? Czy tak się w ogóle da? Da się, tylko po co? Walory smakowe pomidorów są nieocenione. Dlatego też jemy mnóstwo pomidorów – na kanapki, do sosów, do zupy i gdzie tylko się da. Świat oszalał na punkcie pomidorów i my też. Podpowiemy, jak wykorzystać przecier z pomidorów!
Pomidorowe szaleństwo
Pomidory to tętniące źródełko wielu witamin i minerałów. Dodatkowo mają tę cudowną zależność, że nawet poddane obróbce termicznej, pomidory zachowują swoje wartości odżywcze. A nawet są lepiej przyswajane przez organizm.
Warto zainwestować w dobrą wyciskarkę, by samodzielnie stworzyć pyszny sok z pomidorów. Z kolei dobrej jakości blender pomoże przygotować przecier z pomidorów. Wystarczy je zawekować, a wówczas można cieszyć się słonecznym smakiem pysznych pomidorów przez cały rok. Jeśli nie masz takiego sprzętu to warto rozważyć taki zakup, gdyż szczególnie zimą brakuje w sklepach aromatycznych pomidorów.
A dobry blender można znaleźć w sklepie Vitamoc, w którym to można znaleźć zaufane marki.