
Podłogi do restauracji – czym kierować się przy wyborze?
9 listopada, 2017Jeśli ktokolwiek z Was prowadził kiedyś biznes gastronomiczny wie, jak ciężko jest dobrać odpowiednie podłogi do restauracji. Czy kierować się designem, wyglądem, a może tylko funkcjonalnością? Sprawdźmy!
Podłogi do restauracji – cechy pożądane
W każdej restauracji, jeśli chodzi o podłogi ważne jest, aby przestrzegać kilku zasad i wybierać posadzki charakteryzujące się pewnymi cechami.
Na przykład:
- muszą to być podłogi antypoślizgowe – w restauracji jest duży ruch, kelnerzy kursują pomiędzy stolikami z niejednokrotnie przepełnionymi tacami czy też niosąc w ręku kilka talerzy naraz. Trzeba więc minimalizować ryzyko pośliźnięć – tak, aby nikt nie zrobił sobie krzywdy.
- warto szukać materiałów, które łatwo utrzymać w czystości. Podłogi do restauracji często się brudzą, ponieważ nie tylko klienci wchodząc w butach nanoszą brud z zewnątrz, ale także łatwo o wylanie czy rozsypanie czegoś ze stołu. Dlatego tak ważne jest, aby takie posadzki można było szybko i bezproblemowo umyć.
- Muszą być schludne i estetyczne – nasz klient nasz pan, a niestety, w dzisiejszych czasach, przy tak dużym wyborze knajp nikt nie chce przychodzić do brudnych czy nieładnych miejsc. Dlatego każdy szczegół się liczy i podłoga także musi się prezentować bez zarzutu.
Oczywiście są także inne cechy, o których warto pamiętać – warto przeanalizować swoje priorytety i wybrać coś, co dla Was będzie najważniejsze.
Jakie rozwiązanie?
Aby więc zachować bezpieczeństwo, łatwość czyszczenia i estetyczny wygląd, należy wybrać taki materiał na posadzki, który to wszystko połączy. Fortelock, to płytki PCW, które charakteryzują się wszystkimi tymi czynnikami. Jako podłogi do restauracji są bardzo trafnym wyborem i sprawdzą się doskonale. Podłogi te są dodatkowo bardzo trwałe i niesamowicie proste w montażu. Każdy więc będzie zadowolony. A Twoja restauracja będzie nie tylko funkcjonalna i bezpieczna, ale także estetyczna.